Leta 2004 je diplomiral na Stomatološki Univerzi v Cluj Napoci v Romuniji. Prva leta po končanem študiju je delal skupaj z očetom, ki je prav tako zobozdravnik, v svoji zasebni zobni ambulanti. Leta 2008 je zaključil študij implantologije v Bukarešti in CBCT interpretacijo in programsko manipulacijo. Leta 2010 je opravil izobraževanje o radiologiji, ki ga je spremljal izpit, potreben za pridobitev diplome, tako da mu je zdaj dovoljeno uporabljati radijsko opremo in tudi poučevati njihove medicinske sestre na tem področju.


Leta 2013 se je pričel izobraževati v CAD/CAM zobozdravstvu in sicer z uporabo CEREC sistema. V letih 2016 – 2017 se je udeležil več izobraževanj na temo kostne presaditve in presaditve mehkih tkiv. Leta 2018 je njihova klinika postala popolnoma digitalna in začel se je usposabljati v novi programski opremi Exocad in Millbox. Istega leta je 95 % implantoloških operacij izvedel popolnoma digitalno. Leta 2019 so kupili njihov prvi intraoralni skener i500 in tako je stopil v stik z ekipo Medit R&D.


Leta 2020, med pandemijo, je pričel razvijati napredna ˝stackable˝ vodila, kjer je kot prvi predstavil popolno ˝stackable˝ vodilo.

Zaradi njegovega prispevka digitalnim rešitvam je s strani podjetja Medit dobil laboratorijski skener T710, ravno tako sodeluje pri testiranju Medit intraoralnih skenerjih, kot njihov KOL, kar mu omogoča, da ima v svoji ordinaciji vedno najnovejši skener.


Njegov novi poudarek je na digitalizaciji gnatologije in razvoju novih protokolov, ki ustrezajo novim napravam, ki so trenutno na voljo zobozdravnikom. Je tudi beta tester za Exoplan SW program.
Na tej točki je njegova ordinacija 100-odstotno digitalna in izvaja predavanja na temo vodene implantologije, gnatologije, 3d-tiskanja in na temo zobozdravstva, ki ga poganja umetna inteligenca.

Digitalno načrtovanje implantatov

Uvod: Na hitro razvijajočem se področju dentalne implantologije so digitalne tehnologije revolucionirale način načrtovanja in izvajanja implantoloških posegov. Namen tega predavanja “Digitalno načrtovanje implantatov” je zagotoviti celovit pregled digitalnega poteka dela v zobozdravstvu z implantati, s poudarkom na integraciji naprednih digitalnih orodij za optimalne rezultate.

Snemanje digitalnega pacienta: Pričnemo z raziskovanjem metod za natančno snemanje digitalnega pacienta, ki vključuje skeniranje obraza, intraoralno skeniranje in dinamično analizo okluzije. Ključni vidik je določitev, ali naj se primer začne kot primer temporomandibularne motnje (TMD) ali zabeleži v največji interkuspidaciji (MIP) ali centrični relaciji (CR). Ta temeljni korak zagotavlja natančno diagnostiko in načrtovanje zdravljenja.

Izdelava navoskanja (˝Wax-up˝) in načrtovanje ekstrakcij: Sledi poglobitev v ustvarjanje digitalnega navoskanja (˝Wax-up˝), bistvenega koraka za vizualizacijo želenega končnega rezultata. Razpravljali bomo o tem, kako načrtovati prihodnje ekstrakcije, če bodo potrebne, da bi olajšali nemoten prehod v samo vstavitev implantata, kar bo zagotovilo funkcionalne in estetske rezultate.

Združevanje skeniranih posnetkov s CT: Predavanje bo obravnavalo postopek združevanja intraoralnih posnetkov s podatki računalniške tomografije (CT). Ta integracija omogoča natančno preslikavo anatomskih struktur in pomaga pri prepoznavanju kritičnih področij, kot so živci in sinusi, ki so bistvenega pomena za varno in učinkovito vstavitev implantata.

Načrtovanje implantatov: Od posameznih implantatov do kompleksnih rekonstrukcij celotnega loka (all-on-X) bomo raziskali celovite strategije načrtovanja. Podrobne študije primerov bodo ponazorile postopek po korakih za načrtovanje različnih implantoloških scenarijev, s čimer bodo udeleženci lahko uporabili te tehnike v različnih kliničnih situacijah.

Izdelava kirurških vodil: Udeleženci se bodo seznanili z izdelavo kirurških vodil, od preprostih vodil do tistih, ki se uporabljajo v primerih all-on-X, vključno z dodajanjem podpornih zatičev. Ta vodila so ključnega pomena pri doseganju natančne vstavitve implantatov, zmanjšanju kirurških tveganj in izboljšanju rezultatov.

Postoperativno skeniranje: Pogovarjali se bomo o pomenu postoperativnega skeniranja za oceno uspešnosti vgradnje implantata. Poudarek bo na zagotavljanju pasivnega prileganja in doseganju največje možne natančnosti. Zagotovili bomo pravilen potek dela za postoperativno skeniranje, s čimer bomo zagotovili, da bodo zobozdravniki lahko preverili in dokumentirali natančnost svojega vsadka.

Izdelava restavracij: To poglavje bo zajemalo proizvodni proces individualnih ˝healing abutmentov˝, posameznih kron, mostičkov ali hibridnih restavracij. Z upoštevanjem natančnega poteka dela lahko zobozdravniki zagotovijo, da je vsaka restavracija prilagojena pacientovi edinstveni anatomiji in funkcionalnim potrebam ter izpolnjuje najvišje standarde prileganja, funkcije in estetike.

 

Individualizacija končnih restavracij: Nazadnje bo predavanje obravnavalo prilagoditev končnih restavracij. Z uporabo digitalnih orodij lahko zobozdravniki oblikujejo in izdelajo restavracije, ki ustrezajo najvišjim standardom prileganja, delovanja in estetike, kar zagotavlja dolgoročni uspeh in zadovoljstvo pacientov.

Namen tega predavanja je opremiti zobozdravstvene strokovnjake z znanjem in veščinami za integracijo digitalnih tehnologij v potek dela pri načrtovanju implantatov, s čimer bi povečali natančnost, učinkovitost in skrb za paciente.